Δεύτ- Πάρ : 09:00 - 17:00 Αγία Πελαγία Σάμος
mourtoueugenia@yahoo.gr

Μυστικά Ομορφίας

Από την Dermaform By Ευγενία Μούρτου
15
Μαρ

Πώς να αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα νύχια σας νύχια

[ad_1]

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να έχετε κάνει μόλις το μανικιούρ σας σε κάποιο σαλόνι ομορφιάς και λίγα λεπτά αργότερα να έχει χαλάσει επειδή ψάχνατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στην τσάντα σας; Μάλλον γι’ αυτό το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι τόσο δημοφιλές. Στεγνώνει αμέσως, το αποτέλεσμα είναι λαμπερό και το σημαντικότερο υπάρχει διάρκεια. Ωστόσο αν κάνετε συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ θα έχετε παρατηρήσει ότι τα νύχια σας έχουν γίνει αδύναμα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη ζημιά στα νύχια σας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς θα σας δώσουμε κάποιες ενδεικτικές πρακτικές συμβουλές, τις οποίες αν ακολουθήσετε μπορείτε να αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα και εύθραυστα νύχια σας.

Ενυδάτωση

Αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει και έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας, βουτήξτε τα νύχια σας σε ένα μπολ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για αρκετά λεπτά, πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά, βρέξτε λίγο βαμβάκι με ελαιόλαδο και κάντε μασάζ στα νύχια σας κάθε βράδυ. Εάν το ανακατέψετε με αμυγδαλέλαιο, θα φτιάξετε ένα ισχυρότατο μείγμα για δυνατότερα νύχια (δύο κουταλιές από το κάθε λάδι). Εφαρμόστε στα νύχια και στις παρανυχίδες και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά.

Απλώστε κρέμα για τα χέρια

Πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος να μην βάζουμε κρέμα χεριών μετά το μανικιούρ. Είναι λάθος. Ανεξάρτητα από το αν έχετε βαμμένα ή όχι τα νύχια σας, πρέπει να απλώνετε κρέμα για τα χέρια καθημερινά το βράδυ και να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Αυτό επειδή η κρέμα χεριών ενυδατώνει βαθιά και προστατεύει το ξηρό δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιείται καθημερινά 2-3 φορές τη μέρα και κυρίως πριν τον ύπνο. Μια ενυδατική κρέμα χεριών και νυχιών θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και βοηθάει τα εύθραυστα και ταλαιπωρημένα νύχια. Ιδανικά κάνετε μασάζ μέσα και γύρω από τα νύχια .

Φορέστε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή στον κήπο σας.

Τα απορρυπαντικά και τα διάφορα καθαριστικά ταλαιπωρούν και ξηραίνουν τα νύχια και τα κάνουν να ξεφλουδίζουν. Το χώμα από την άλλη που εισχωρεί στα νύχια κατά την κηπουρική, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νύχια πέρα από τις αντιαισθητικές μαυρίλες που τα γεμίζει. Αν χρησιμοποιείτε πλαστικά γάντια να φροντίσετε να τα στεγνώνετε καλά πριν την επόμενη χρήση διαφορετικά χρησιμοποιήστε μιας χρήσης γάντια που μπορείτε και τα πετάτε.

Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά

Γιατί; Επειδή το τζελ νυχιών μαλακώνει τα νύχια, αφήνοντας τα λεπτά και επιρρεπή σε φθορές, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε σπασμένα νύχια, ακόμα και μολύνσεις.

Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια τα νύχια για λεπτοδουλειές.

Προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε τα νύχια σου για να ξεκολλήσετε πράγματα, να ξύσετε επιφάνειες, να ανοίξετε τα κουτάκια των αναψυκτικών, κλπ. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά τα ταλαιπωρείτε και τους κάνετε κακό.

[ad_2]

Leave a Reply